maandag, februari 15, 2010

Transformaties in het groot en klein

Het is weer een tijd geleden. Maar ik geloof al eerder zo te hebben geopend op dit weblog. Esoterie heeft alles te maken met onderwerpen als leven en dood. Wat heet....!?! Uit deze twee schijnbare tegendelen wordt alle interesse verwekt met betrekking tot ons denken.

De dood.tarotkaart-dood-death-13

Mijn beste vriendin is stervende op dit moment. Ik ben zeer intensief betrokken bij dit proces. Ondanks dat ik weet dat ik haar heel erg zal gaan missen, hebben we tijdens dit proces toch ook veel plezier gekend en zijn we nog closer geworden.

Voor mij persoonlijk als Super Egoïst is het een hele bijzondere ervaring aan het worden omdat ik met het grootste gemak over mijn eigen behoeften heen stap. Het is een soort van dienen geworden om haar levenseinde zo makkelijk mogelijk te maken. Gericht op zo min mogelijk pijn en maximaal levensplezier.

Om zo te zijn is een openbaring voor mij. Mijn ‘ik’ plaatste mij binnen onze ‘relatie’ vaak op de voorgrond. Iedere keer als ik nu die neiging heb doorzie ik mezelf direct en haal mezelf heel snel onderuit met een gevoel van ‘het is niet belangrijk’.

Ik denk dat dit me altijd zal bij blijven. Het is verbazingwekkend bevrijdend om niet altijd de boventoon te voeren. Dus haar transformatie naar een ander bestaansniveau is voor mij ook een transformatie aan het worden.

Geen opmerkingen: